WEBSITES

APPS / SEO

UX & UI

DESIGNER

DESIGNING FOR PEOPLE

Unë jam Niki Shala, një dizajner UX/UI që pëlqen të kodojë. Për 23 vitet e fundit, unë kam punuar dhe jetuar në Helsinki, Finlandë.

 

Empatia dhe unë:
 

Unë besoj se ju ose jeni një empatik ose nuk jeni. Nuk ka asnjë në mes. Empatia në hartimin e përvojës së përdoruesit është shumë e rëndësishme. Nuk është çudi që ne quhemi edhe avokatë të përdoruesve / klientëve.
 

Inovacioni dhe unë:
 

Ekziston një zgjidhje për çdo problem, prandaj problemet ekzistojnë dhe ne dizajnerët UX na pëlqen të hidhemi në to. Gjatë karrierës sime të pavarur, motoja ime ishte "Sa më i madh të jetë problemi, aq më lirë ju ngarkoj ju dhe kompaninë tuaj për zgjidhjen e t!"


Inxhinieri dhe dizajn:


Unë punoj për të kombinuar pa probleme teknologjinë dhe përvojën e përdoruesit. Si një dizajner ueb, unë kombinoj teknologjinë dhe kreativitetin.


Teknologjia dhe thjeshtësia:


Një revolucion teknologjik nuk duhet të barazohet me komplikime. Unë zhvilloj softuer intuitiv, vetë-shpjegues.


Ndershmëri dhe përgjegjësi


Si një dizajner ueb, nuk dua të di gjithçka. Por atë që di, e di mirë dhe e përdor për të krijuar besim përmes ndershmërisë dhe cilësisë. Unë do ta gjej përgjigjen pa marrë parasysh se çfarë duhet.


Si është të punosh me mua?


Më pëlqen të kaloj kohë duke kuptuar pse të duhet diçka përpara se të më thuash se çfarë ke nevojë. Duke kombinuar mbi 5+ vite përvojë të projektimit UX dhe 10+ vite përvojë në UI, si dhe njohuri teknologjike dhe standarde të cilësisë, ky interes real mund të ndihmojë në krijimin e një zgjidhjeje më gjithëpërfshirëse. Një produkt që është i integruar në organizatën tuaj dhe qëllimet e tij mund të perceptohet si i ndryshëm. Përdoruesit e adhurojnë këtë produkt, që është pasojë e vizionit tuaj. Përpara se të rindërtojmë ose dizajnojmë një shërbim/produkt për klientin tuaj, do të sigurohem që kam qenë në "këpucën" e tyre më shumë se 1000 herë. Në fund të fundit, mbani mend se detyra e një projektuesi UX është të mbrojë përdoruesit?


Dizajnues uebi, Zhvillues i aplikacjoneve të telefonave të menqur:


Unë jam një ueb dizajner profesionist që po kërkon mundësi të mëtejshme. Unë nuk mbështetem vetëm në ekspertizën time. Mënyra e vetme për të arritur një konceptualizim efektiv, të cilin më pas e përkthej në dizajnin aktivizues, është ta bëjmë atë në këtë mënyrë. Unë kombinoj teknologjinë me kreativitetin si një dizajner. Për sa i përket dizajnit, unë jam një adhurues i madh i minimalizmit dhe thjeshtësisë.

 Edukimi    :     Bachelor of Business Information Technology
                           
UX / UI Design and digital solutions  -
                        Haaga-Helia University of Applied Sciences
                        Helsinki - Finland

                          Finnish Business College 
                          
Business and Administration - Marketing -
                       Event Management 
                       Helsinki Finland

 IT          :           HTML, CSS, Java, jQuery, Figma, Sketch Adobe XD, 
                          InVision, Sketch, Framer, Webflow

 Gjuhët :  :       Angleze, Finlandeze, Serbo - Kroate, Shqipe, Spanjole  

© Copyright protected by : Niki Shala